Skin Rejuvination

  • Huidverjonging; verbetering huidtextuur/aanmaak collageen en verstrakking
  • roodheid/ postinflammatoir erytheem

Postinflammatoire roodheid/ na acne

Acne is een van de meest geziene dermatologische aandoeningen, veel gezien rondom de pubertijd maar kan bij elke volwassenen voorkomen, bij bijna elke leeftijd. Veel factoren dragen bij aan een acne uitbraak; stress, dieet, hormonen, en andere lichamelijke aandoeningen. Een uitbraak kan beperkt blijven tot een paar pustuls, papels, comedonen maar kan zich ook enorm verspreiden over een gezicht of rug/lichaam.Tijdens een uitbraak vormt erytheem, roodheid, rond de folliculaire openingen van de huid. Het frustrerende is dat juist deze roodheid na de acne soms niet meer wegtrekt. De reden hiervoor is niet geheel bekend maar waarschijnlijk te duiden aan de verandering van de oppervlakkige dermis en de microvasculaire structuren hierin.

Gelukkig is de behandeling van deze roodheid heel snel, veilig en makkelijk. De behandeling versnelt het proces van het verdwijnen van de roodheid die anders maanden, of soms jaren had geduurd.


Hoe gaat dit in zijn werk?

Lasers worden nu al meerdere decennia gebruikt voor het behandelen van vasculaire aandoendingen . De 585 nm golflengte is het beste voor vasculaire roodheid omdat deze een hoge absorbtie heeft van de golflengte van oxy-hemoglobine, in rode bloedcellen. Daarbij kan de 585 kop diep genoeg de huid penetreren om bij de vaatjes te komen die de diffuse roodheid veroorzaken terwijl de dieper en en grotere vaten gespaard worden, waardoor blauwe plekken beperkt worden.

Normaal gesproken gebruiken de 585 lasers relatief lange pulse lengtes om thermisch de bloedvaten te beschadigen/verhitten. Bij deze type lasers is er al wel snel beschadiging aan omliggende weefsels te zien, resulterend in blauwe plekken.
De Spectra werkt met een extreme korte picoseconde pulse waardoor het effect op omliggende weefsel tot minimum wordt beperkt. Hierdoor is de behandeling geschikt voor alle huidtypes zonder risico op blauwe plekken, en door de snelle frequentie kan de behandeling met 5-10 min klaar zijn.

Skin rejuvination

Steeds vaker wordt de laser ingezet voor het verjongen van de huid. De huid wordt veerkrachtiger en voller. De behandeling is dan ook zeer geschikt voor de 30+ huid. Bijkomend voordeel: de huidverjongende laserbehandeling kan het hele jaar door worden toegepast, dus ook ’s zomers. Door middel van de laser worden laserstraaltjes in de lederhuid gestuurd. Oftewel, de laag onder de opperhuid. De fibroblasten in de lederhuid worden op deze wijze gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. En laat collageen nu zorgen voor huidvernieuwing en het strakker worden van de huid. Zo wordt de huid van nature voller, steviger en worden oneffenheden hersteld. Al na twee of drie weken na de behandeling ontstaat een jonger uitziende huid: de huid wordt steviger en ziet er frisser en gladder uit. Gemiddeld worden er zo’n drie tot zes behandelingen aangehouden voordat een huidverjongend resultaat optreedt, om de 2 weken.